JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil styre tariffoppgjøret

AFP-opposisjonen vil ha en hånd på rattet, og vil ikke overlate AFP-spørsmålet til LO og forbundene.

9. april kommer det til å bli arrangert et stort AFP-konferanse i Oslo for å vurdere tariffoppgjøret og eventuelt starte en kampanje for å påvirke avstemningsresultatet.

Vurdere forhandlingene - Vi regner med at forhandlingene er ferdig 1. april og da vil vi samles i Oslo for å vurdere saken. Det er vi som har stilt kravet og vi vil være med for å vurdere om resultatet er bra nok, sier leder i LO i Trondheim, Arne Byrkjeflot.

Under Trondheimskonferansen i helga møttes representanter for en rekke lokale LO-avdelinger. De bestemte seg for å arrangere en slik konferanse. LO i Oslo kommer til å stå for arrangementet.

- Det er mange som mener at det ligger an til store pengetillegg ved årets oppgjør. Det har vært snakket om fem - seks prosent. Frykter du ikke at medlemmene vil stemme ja til oppgjøret uansett når det ligger store tillegg i potten?

Lar seg ikke kjøpe - Nei, er det en dårlig AFP-ordning så blir oppgjøret nedstemt uansett, så sterkt står det kravet. Folk vil ha penger, men de lar seg ikke kjøpe. De veit at det er snakk om seg og sine arbeidskameraters alderdom.

Pensjon og spesielt AFP var det sentrale spørsmålet på årets Trondheim-konferanse som samlet nest 600 deltakere.

Annonse
Annonse