JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Unge dansker fikk mest

De unge medlemmene fikk størst lønnsøkning i 2007, viser ny statistikk fra dansk HK.

Lønna til HK-medlemmer mellom 20 og 29 år steg med mellom sju og åtte prosent i fjor. Til sammenligning var den generelle lønnsøkningen for HKs medlemmer 4, 7 prosent i 2007. De unge fikk desidert mest. Ansatte over 45 år fikk lønnsøkninger på litt under gjennomsnittet, skriver HK Privatbladet.

- En grunn til de unges pene lønnsstigning kan være at ungdomskullene i disse årene er små. De er nyutdannede og kommer på jobb med ny kompetanse. Det er simpelthen mangel på dem, og det bør avspeile seg i lønna. En annen grunn kan være at vi skifter jobber hyppig i ung alder. Og vi vet at mange stiger i lønn i forbindelse med jobbskifter, sier Henrik Hofman, leder av HKs avdeling for arbeidsliv og analyse til Privatbladet.

HKs lønnsstatistikk er basert på tilbakemeldinger fra 70.000 medlemmer innenfor privat og statlig sektor.

eva@lo-media.no

Annonse
Annonse