JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SAS selger Spirit

SAS-konsernet beholder tre datterselskaper og selger ett. Det blir de tillitsvalgte orientert om nå.

- Ja, jeg kan bekrefte at konsernstyret har vedtatt at SAS Ground Services (SGS) og SAS Technical Services (STS) og SAS Cargo beholdes som i dag, og at Spirit Air Cargo handling selges ut. Utover det kan jeg foreløpig ikke si noe mer om saken, sier leder av HKs konsernklubb i SAS, Trond Smøraas til HK-Nytt.

Han er nå i Stockholm og venter på at konsernstyremøtet skal bli ferdig og at de tillitsvalgte i SAS' bakkeselskaper skal ha møte med ledelsen. Samtlige tillitsvalgte i selskapene er innkalt til møte i løpet av ettermiddagen/kvelden.

SAS har lenge vært innstilt på å selge datterselskapene, noe som har skapt sterke reaksjoner i fagforeningene og trusler fra ansatte om ville streiker.

Det har vært knyttet stor spenning til avgjørelsen i styret, som berører om lag 10.000 ansatte.

Selskapet har trolig nå endret oppfatning på grunn av informasjon som viser at fordelene ved å beholde datterselskapene i konsernet oppveier ulempene, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

Styret er ventet å legge fram sitt vedtak sent tirsdag ettermiddag.

Annonse
Annonse