JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO klar på Rygge

Moss lufthavn Rygge åpner i ettermiddag. Fagforeningene står klare til å organisere de ansatte.

LO i Østfold har sammen med fem LO-forbund forberedt seg på åpningen av den nye flyplassen. Handel og Kontor, Fellesforbundet, Arbeidsmannsforbundet, Transportarbeiderforbundet og Tjenestemannslaget har gått sammen om å organisere de ansatte på den nye flyplassen.

Mange potensielle medlemmer

Norwegian skal fly utenlands fra Rygge, og gjør sin første flyvning til Budapest i ettermiddag. HK allerede 70 medlemmer i Norwegian, hovedsaklig på flyselskapets callsenter. Forbundet organiserer også i Widerøe, som skal fly mellom Rygge og København. Norport skal utføre bakketjenestene på flyplassen. Handel og Kontor har tariffavtale med selskapet. De ansatte på kioskene og taxfree-butikkene vil også være potensielle HK-medlemmer.

Ifølge LOs distriktssekretær Ulf Lervik i Østfold vil det bli ansatt mer enn hundre mennesker på Rygge før sommerferien tar til.

Fast plass

Lervik har god tro på at mange vil organisere seg.

– Vi har hatt møter med flyplassledelsen, og vi har blitt lovet at det blir tilrettelagt for oss, forteller han.

Representanter fra de ulike fagforeningene vil få en fast plass på flyplassen en dag i uka, for å informere om medlemskap og rettigheter i arbeidslivet.

– Vi vil også drive oppsøkende virksomhet på flyplassen. Målet er å bygge opp et tillitsvalgtapparat med et felles LO-utvalg for hele fagbevegelsen, sier han.

Endelig

Åpningen av Moss lufthavn Rygge anses som en seiersdag også for fagbevegelsen i Østfold.

– Vi har kjempet lenge for å få til dette. Flyplassen er viktig for hele infrastrukturen i Østfold, sier Bente Tandberg, regionsekretær på HKs Fredrikstad-kontor.

Klokka 15 i ettermiddagen markeres åpningen. Fagbevegelsen i Østfold er med på feiringen.

Annonse
Annonse