JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeideravisas redaktør trekker seg

Charles Utvik går fra borde etter bare to måneder som redaktør for nyoppstartede Arbeideravisa i Trondheim.

Avisa trenger også mer kapital, og styret for avisa har nå startet arbeidet for en aksjeutvidelse som skal skaffe 1,7 millioner kroner. Overfor Adresseavisen sier daglig leder Snorre Valen at det ikke er krisestemning i redaksjonen.

– Aksjeutvidelsen ble vedtatt allerede på styremøte 5. desember. Både jeg og Charles Utvik mener vi trenger mer penger utover vårparten, både som en trygghet og for ikke å slite ut de ansatte, sier Valen til LO-Aktuelt.

Oppstartsredaktør

Charles Utvik har permisjon fra jobben sin i Brønnøysunds Avis, og går tilbake til den i juni. Stillingen som ansvarlig redaktør i Arbeideravisa er lyst ut. Snorre Valen sier det er dumt at Utvik trekker seg, men at han respekterer valget.

– Det har hele tiden vært usikkert om han skulle flytte til Trondheim permanent, eller om han skulle være en oppstartsredaktør. Nå er det opp til styret å finne en erstatter.

Lokalavis

«Nye» Arbeideravisa kom med sitt første nummer i januar, tolv år etter at den opprinnelige Arbeideravisa gikk inn. Redaksjonen har satset på et gjennomført lokalt preg på saker og skribenter.

Så langt har den nyoppstartede avisa 1700 abonnenter.

Annonse
Annonse