JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

På kanten av stupet

Styret i Arbeideravisa i Trondheim har stoppet neste utgivelse, og jobber på spreng for å skaffe penger til videre drift.

Arbeideravisa mangler halvannen million kroner i aksjekapital for å kunne drive videre. Styret bestemte i går kveld å stoppe avisa som skulle komme ut på torsdag. Det innkalles til ekstraordinær generalforsamling 17. april. Her skal det tas stilling til om avisa skal legges ned. I mellomtiden jobber styret for å skrape sammen penger.

Fortsatt håp

– Det er ikke så lett å skaffe penger. Vi har fått tilsagn om noe, men nå er det opp til byens befolkning og andre å redde avisa, sier Heidi Larsen, regionleder i HK og styremedlem i Arbeideravisa.

– Det er fryktelig trist hvis avisa legges ned. Vi klamrer oss fortsatt til et halmstrå. Byen trenger i aller høyeste grad en nummer-to avis, sier hun.

Trenger flere journalister

Både journalistene og daglig leder i Arbeideravisa har de siste dagene reagert kraftig på Larsens kritikk av avisa og dekningen av fagbevegelsens aktiviteter i Trondheim.

– Hvis fagbevegelsen skal få den avisa de vil ha, må vi ha flere journalister. Det sier seg selv at ikke to journalister er i stand til å dekke alt som skjer, utdyper hun overfor HK-Nytt.

Larsen forteller at Fritt Ord har kommet med tilsagn om å dekke én journaliststilling om avisa overlever generalsforsamlingen.

Mer penger

Styreleder Arne Byrkjeflot er optimistisk.

– Jeg mener det fortsatt er mulig å redde avisa, men vi har kort tid på oss. Vi er oppe i 1.800 abonnenter og annonsesalget er på vei opp, men vi sliter med løssalget. Nå må fagforbund og foreninger se på dette på nytt, og komme med tilsagn om penger til generalforsamlinga, ber han.

Byrkjeflot avviser at styret har blandet seg inn i den redaksjonelle linja.

– Det er en misforståelse, som gjerne oppstår i en vanskelig situasjon. Nå må vi konsentrere oss om få avisa opp og gå, oppfordrer han.

Annonse
Annonse