JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aksjonerer i butikker

Neste uke kan butikker over hele landet vente seg uanmeldte besøk fra Arbeidstilsynet. De skal sjekke hvordan arbeidsgiverne følger opp sine sykmeldte ansatte.

21. til 25. april har Arbeidstilsynet aksjonsuke i varehandelen. De som reiser rundt skal sjekke hvilke rutiner arbeidsgiverne har for å følge opp både sykmeldte og ansatte med redusert arbeidsevne. Koordinator Steinar Høiback i Arbeidstilsynet Indre Østland sier til HK-Nytt at dette er en del av et større sykefraværsprosjekt.

Pålegg

Arbeidsmiljøloven pålegger arbeidsgiver å utarbeide oppfølgingsplaner og ha skriftlige rutiner for oppfølging ved sykefravær. Loven ble skjerpet 1. mars i fjor, og Arbeidstilsynet intensiverer nå innsatsen for å kontrollere hvordan virksomhetene arbeider på dette området. – Vi vil gjennomføre såkalte kjappe tilsyn neste uke. Primært skal vi sjekke om bedriftene har klare planer for hvordan de skal følge opp ansatte som er syke eller delvis syke. De som ikke har systemer og aktiviteter på plass på dette området vil få et varsel om pålegg, sier Høiback.

Indikasjoner

Høiback forteller at i hans region, det vil si fylkene Oppland, Hedmark og Buskerud, skal rundt 180 butikker besøkes neste uke. De andre regionene i Arbeidstilsynet har tilsvarende planer. Hvorfor det rettes et spesielt søkelys på varehandelen, forklarer han på følgende måte: – Vi velger bransjer ut fra en risikovurdering. Vi kan ikke påstå at varehandelen er bedre eller verre enn andre på dette området, men vi har indikasjoner nok til å velge ut denne bransjen til dette prosjektet. Dessuten har vi ikke vært involvert i varehandelen på en stund, sier han.

eva@lo-media.no

Annonse

Flere saker

Annonse