JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Droppet søndagsåpent

Byggvarehuset Bauhaus i Lier planla å holde søndagsåpent i mai. Butikksjefen ombestemte seg da lensmannen tok kontakt. HK er svært fornøyd.

Bauhaus-sjef Kay Evensen fikk kalde føtter da lensmannen i Lier i Buskerud ringte og ga beskjed om at han forventet at byggvarehuset holdt seg til lovverket.

– Vi måtte ta et ansvar, og jeg er ikke av dem som ignorerer lensmannen, sier Evensen til Drammens Tidende.

Urettferdig

Bakgrunnen for planene om å holde hele varehuset åpent på søndager skal være å protestere mot at Plantasjen kan holde åpent søndager. Hagesentre er blant unntakene i loven.

– Det viktigste for oss var å få i gang en debatt om lovverket. Vi ville markere at Plantasjen ikke bare er en hagesenterkjede. De har også mange av de produktene vi har i byggvarehuset. Derfor er det urettferdig at vi ikke kan holde åpent, sier Evensen til avisen.

Presset de ansatte

Den nyetablerte HK-klubben protesterte mot planene om å holde åpent på søndager. Ifølge klubbleder Øyvind Ustad ga de tidlig beskjed til Bauhaus-ledelsen om at de ikke aksepterte søndagsåpent.

– Jeg synes det var forferdelig at de skulle trumfe igjennom dette, spesielt etter all den negative medieoppmerksomheten Bauhaus har fått, sier han.

Før helgen forsøkte ledelsen å få folk til å jobbe på søndag. Klubbleder Ustad mener det ble lagt press på de ansatte.

– Det var ikke snakk om folk ville jobbe på søndager, men om hvilken søndag de ville jobbe, forteller han.

Øyvind Ustad er svært fornøyd med at byggvarehuset til slutt valgte å nøye seg med å holde hageavdelingen åpen på søndag.

Ville anmelde

Knut V. Hansen, faglig sekretær i Handel og Kontor er fornøyd med at Bauhaus valgte å følge loven.

– Vi sto klare til både å politianmelde byggvarehuset og til å kontakte media, sier han.

Hansen vil ikke nøle om å ta de samme virkemidlene i bruk om Bauhaus igjen skulle snu.

Annonse
Annonse