JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jernia vurderer søndagsåpent

Jernia-kjeden vurderer å holde åpent 1. og 2. pinsedag. Det provoserer Handel og Kontor.

lene.svenning@lo-media.no

Selv om byggvarehuset Bauhaus ombestemte seg i siste liten og holder stengt på søndager i mai, vurderer Jernia likevel å holde åpent i pinsa. – Vi ønsker i utgangspunktet ikke å holde åpent på søndager, men hvis mange av våre konkurrenter gjør det, presser de oss til det, sier kjededirektør Erik Winther i Jernia.

Likhet for loven

Det er først og fremst konkurrenten Plantasjen som irriterer Jernia-sjefen. – Vi er opptatt av likhet for loven, sier han og viser til at Plantasjen har mye av det samme vareutvalget som Jernia. Han synes det er urettferdig at noen kan holde åpent sju dager i uka, mens andre ikke får lov. Det er Lov om helligdager og helligdagsfred som regulerer butikkenes åpningstider. Vareutsalg som "i det vesentligste selger blomster, planter og andre hageartikler” kan holde åpent på søndager. Erik Winther framholder at Jernia selger hageartikler.

Sikrer arbeidsplassene

Jernia-sjefen mener at det vil være i de ansattes interesse om kjeden holder åpent i pinsen. – Vi har ansvaret for å trygge arbeidsplassene, og sikre at vi ikke taper i forhold til konkurrentene våre, sier Erik Winther.

Vurderer anmeldelse

Handel og Kontor reagerer på Jernias planer. – Dette har vi overhodet ikke sansen for. Jeg er imidlertid ikke overrasket. Dette er en situasjon vi har advart imot, og som vi har prøvd å få politikerne til å skjønne rekkevidden av, sier Ove Magnus Halkjær, informasjonsleder i forbundet. Han vil ikke utelukke at HK politianmelder Jernia.

Annonse
Annonse