JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klart for klubbarbeid

De tillitsvalgte i The field group får dekket telefon- og internettutgifter, og får en økonomisk kompensasjon for kontorarbeid. Nå skal det bli sving på sakene.

lene.svenning@lo-media.no

De ansatte i de fire selskapene Promer, Produktsupport, IFM og Solgt, alle under paraplyen The field group, jobber som vareplasserere i butikker, på oppdrag for ulike kunder. De jobber alene, er spredt utover hele landet, og rapporterer til hovedkontoret på Hønefoss.

Samarbeidsavtale

For ikke lenge siden inngikk de tre siste av de fire selskapene i The field group tariffavtale med Handel og Kontor. Etter tvistebehandling ble det slått fast at det var Landsoverenskomsten som skal legges til grunn. Nå går de ett skritt videre: Nylig inngikk de tillitsvalgte og ledelsen i The field group en samarbeidsavtale.

Dekker kostnader

De hovedtillitsvalgte får dekket sine telefonutgifter. Bedriften dekker også utgiftene til bredbånd hjemme. I tillegg får de tillitsvalgte økonomisk kompensasjon for kontorarbeid i forbindelse med vervet. To ganger i året skal ledelsen og de tillitsvalgte ha faste møter. De tillitsvalgte kan bruke inntil en arbeidsdag hver til forberedelser til disse møtene. Bedriften betaler for tre telefonmøter og reisekostnader for ett møte mellom de hovedtillitsvalgte i året. Partene har også blitt enige om at medlemsmøter for de HK-organiserte legges i forbindelse med bedriftens salgsmøter. – Vi er veldig fornøyd med denne avtalen. Jeg har brukt mye penger på å ringe til medlemmene og besøke folk i fritida. Nå synes jeg det er verdt det, sier Hanny Bakke, tillitsvalgt i IFM.

Lettere å organisere

– Vi håper at tariffavtalen og samarbeidsavtalen fører til at flere av de ansatte blir medlemmer i HK. Når vi først legger ned så mye arbeid og ressurser i dette, er det en fordel om vi kan forholde oss til en mest mulig homogen gruppe, sier Tore Eriksen, daglig leder i Solgt, Promer og IFM. I dag er om lag 70 av de 385 ansatte medlemmer i HK. Antallet vil øke mener de tillitsvalgte. – Det er lettere å organisere folk når vi har tariffavtale og en samarbeidsavtale. Nå får jeg e-post fra hovedkontoret med beskjed om alle nyansettelser, slik at jeg kan ta kontakt med folk, sier Marina Osmo, tillitsvalgt i Solgt, som har hatt tariffavtalen på plass en stund.

Flere medlemmer velkommen

Nå ser HK muligheten til å organisere flere vareplassere. – En del ansatte i bransjen er medlemmer, men langt fra alle. Nå bør de merke seg hvilke muligheter de har, og ta kontakt med HK. Vi skal selvfølgelig selv også prøve å oppspore dem, og fortelle om fordelene, sier Kjetil Andersen, faglig sekretær i forbundet.

lene.svenning@lo-media.no

Annonse

Flere saker

Annonse