JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HK-medlemmer permittert

HK-medlemmer på tre av de streikerammede flyplassene er nå permittert. Flere står for tur dersom konflikten blir langvarig.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

- Flere av våre medlemmer på Flesland, Molde og Evenes er blitt eller vil bli permittert i løpet av dagen, sier leder av Fagforeningen for luftfart og reiseliv, Trond Smøraas, til HK-Nytt.

Kan bli flere

Han har ikke oversikt over antallet permitterte, men vet at det er ansatte i SGS, Northport, Widerøe og Spirit Air Cargo Handling som nå står uten jobb på grunn av konflikten mellom LO Stat og Avinor. - Det vil trolig komme flere permitteringer ganske raskt. Nå som ansatte på Sola også tas ut i streik, er det sannsynlig at våre medlemmer rammes også her. Jeg vet også at Widerøe har daglige vurderinger om flere permitteringer. Norwegian har ennå ikke permittert noen av sine ansatte, det har heller ikke Røros flyservice - selv om de har gjennomført drøftelsesmøter med de tillitsvalgte om saken, sier Smøraas.

Ingen reaksjoner

FLR-lederen har ikke fått noen reaksjoner fra HK-medlemmene på at de blir permittert. Han regner med at HKs medlemmer sympatiserer med de streikende i Avinor. - Vi sender jevnlig informasjon ut på sms og e-post til våre medlemmer. I tillegg har vi løpende kontakt med de tillitsvalgte der det er permitteringer, sier Trond Smøraas.

Annonse
Annonse