JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Gjør mer for Palestina

Handel og Kontor krever at den norske regjeringen og LO øker sitt press på israelske myndigheter for å bedre situasjonen til palestinerne.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

I en uttalelse som ble vedtatt av forbundets representantskap i helgen, går HK hardt ut mot at Israel som okkupasjonsmakt får herje fritt i området uten at det stilles klare krav fra det internasjonale samfunnet. – Israel har overtrådt internasjonale regler i lang tid, skriver forbundet i uttalelsen.

Handel med Palestina

HKs representantskap mener norske myndigheter og fagbevegelsen bør gjøre mer i arbeidet for et fritt Palestina. Blant annet etterlyser de tiltak for å fremme økt handel mellom Norge og Palestina. HK mener det er avgjørende å bygge opp igjen palestinsk næringsliv. – Muren, som er dømt som folkerettsstridig, sammen med et stort antall israelske sjekkpunkter, begrenser palestinernes bevegelsesfrihet. Det gjør det vanskelig å komme seg til og fra jobb, samtidig som det blir vanskelig og i mange tilfeller umulig, å frakte varer. Et resultat av dette er et rasert næringsliv som igjen har ført til skyhøy arbeidsledighet, skriver representantskapet.

Israel må presses

Handel og Kontor krever at Norge og resten av verden øker presset på israelske myndigheter for å få revet muren og opphevet restriksjonene på ferdsel innen palestinske områder. HK vil også at Norge skal jobbe for at Israel stanser byggingen av ulovlige bosettinger. – HK krever at Israel løslater palestinske og politiske fanger og at de stanser arrestasjon og fengsling av palestinere uten lov og dom, står det i uttalelsen.

Annonse

Flere saker

Annonse