JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strengere regler for vikarbyråer

Regjeringen rydder nå opp i vikarbyråbransjen. Til høsten blir det strengere regler.

– Dette er et viktig tiltak for å stoppe den ukontrollerte veksten i useriøse vikarbyråer, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ministeren mener den nye forskriften vil bli et nyttig verktøy for å hindre sosial dumping og useriøsitet i utleiebransjen. Onsdag fastsettes det en ny melde- og registreringsordning for vikarbyråer.

Må være registrert

Fra høsten av blir det dermed forbudt for bedrifter å bruke vikarbyråer som ikke er lovlig registrert etter ordningen i Arbeidstilsynets register.

Da skal også vikarbyråer som skal drive i Norge, enten de er norske eller utenlandske, ha en fast representant i landet med juridiske fullmakter. Den faste stedlige representanten skal blant annet ha fullmakt til å motta stevninger, krav om tariffavtale og andre myndighetshandlinger som konkursvarsel og konkursbegjæring, på vegne av foretaket.

– Samlet sett får vi nå en god og effektiv ordning som vil bidra til økt seriøsitet i utleiebransjen, samt alle bransjer som leier inn fra vikarbyrå, sier ministeren.

Sikres bedre vilkår

– Arbeidet mot sosial dumping har betydning både for arbeidstakere fra utlandet, men også for de generelle lønns- og arbeidsvilkårene i Norge, sier ministeren.

Ordningen innebærer at vikarbyråer må sende melding til Arbeidstilsynet og registreres i et offentlig register. Det innføres klare krav som vil bedre seriøsiteten i bransjen – krav til organisering, økonomi og til at virksomhetene er lovlig registrert hos skatteetaten. (ANB)

Annonse
Annonse