JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Årets julegave

Mesta vil søke om å få videreført ansienniteten for sine ansatte som var med i Statens Pensjonskasse, og betale regningen.

ane.borrud@lomedia.no

På konsernutvalgsmøte i går kveld ble det klart at Mesta vil ta regningen for å få overført ansienniteten for sine ansatte fra Statens Pensjonskasse til Fellesordningen for AFP.

For en snau uke siden avslørte Arbeidsmanden at det var fullt AFP-kaos i Mesta. Ansatte som er født i 1948 eller før hadde fått beskjed om at de kunne velge om de ville gå av med ny eller gammel AFP-ordning. Så viste det seg at ingen av dem som jobber i Mesta fra disse årskullene oppfylte kravene om å gå av på ny AFP-ordning. De hadde ikke lang nok ansiennitet i Fellesordningen for AFP den dagen de fylte 62 år.

Videreføring

Nå har altså Mesta bestemt at de vil søke om å få videreført ansienniteten fra Statens Pensjonskasse til Fellesordningen for AFP. Dermed vil alle som ikke oppfylte ansiennitetskravene i ny AFP-ordning likevel oppfylle kravet om 3 års ansiennitet.

– Vi var veldig klare og tydelige på at dette var eneste mulighet – og at det måtte avklares raskt, forteller konserntillitsvalgt Jens-Petter Hermansen.

Hermansen forteller at det var viktig for de tillitsvalgte å få på plass dette før jul.

– Så får heller Mesta og Fellesordningen krangle om hvem som skal betale hva. Saken vil nok få økonomiske etterspill. Men så lenge de ansatte får den AFP-en de vil ha, så er jeg fornøyd, understreker han.

Hermansen roser Mestas beslutning.

– Jeg synes Mesta har opptrådt på en ryddig og grei måte. Når det ble som det ble, så var dette eneste mulige løsning. Og det godtok ledelsen.

Forventer vedtektsendring

Forbundsleder Erna Hagensen er også veldig fornøyd med Mestas beslutning.

– Dette var en god julepresang å få for våre medlemmer. Jeg skjønner godt den tvilen som bredte seg blant de ansatte dette gjaldt i bedriften, sier hun.

Likevel understreker hun at det fortsatt gjenstår et lite forbehold: At Arbeidsdepartementet godkjenner vedtektsendringen som må til for at Mesta skal få lov til å videreføre ansienniteten fra Statens Pensjonskasse.

– Men denne saken kan jo ikke stoppe nå, når Mesta har sagt at vil søke og ta regninga. Jeg forventer at departementet foretar den vedtektsendringen som er nødvendig, sier Hagensen.

Og legger til at hun hadde håpet at departementet ville gi noen signaler her før jul, sånn at de dette gjelder kan gå inn i julen med ro og visshet om at det ordner seg.

Glad

Roar Halbjørhus, som er en av dem som har vært rammet av AFP-kaoset, blir glad da Arbeidsmanden ringe og forteller nyheten.

– Det er veldig positivt å høre dette. At det kan være en løsning på gang.

Halbjørhus forteller at han har hatt på følelsen av at Mesta ville finne en løsning.

– Mesta kunne jo ikke ha vært bekjent av å behandle sine ansatte sånn, sier han.

Men nå er han bare glad, og fornøyd med sin arbeidsgiver.

– Jeg kommer nok til å opprettholde søknaden om ny AFP nå. Det er jo det jeg ønsker meg. Dette er årets julegave. Uten tvil.

Annonse

Flere saker

Annonse