JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny runde om kundesentre

HK og HSH gjør et nytt forsøk på å komme til enighet om en overenskomst for ansatte på kundesentre.

Sist gang HK og HSH prøvde seg på det samme, i 2003 og 2004, strandet prosessen. Partene greide verken å bli enige om lønn eller arbeidstid.

Egen avtale

Under årets tariffoppgjør ble Handel og Kontor og arbeidsgiverforeningen HSH enige om å starte nye forhandlinger med sikte på å få til en egen avtale for ansatte på kundesentre. I går hadde de sitt første møte, og vil starte reelle forhandlinger på sensommeren. Det opplyser faglig sekretær Kjetil Andersen i Handel og Kontor.

Kontoroverenskomsten

Flere kundesentre har tariffavtale i dag. De er bundet av kontoroverenskomsten mellom HK og HSH. Den slår fast at det skal forhandles om endringer i arbeidstid og gis kompensasjon for ubekvem arbeidstid. HK synes kontoroverenskomsten er et godt alternativ også for kundesentre. Det synes ikke HSH. I forrige runde ville arbeidsgiverne fjerne eller redusere minstelønnssatsene i overenskomsten, og kvitte seg med tilleggene for ubekvem arbeidstid.

– Vi mener fortsatt kontoroverenskomsten er egnet for bransjen, men vi går på en ny runde nå for å få arbeidsgiverne med, etter ønske fra HSH, sier Andersen.

Løsning for MMI?

HK-medlemmene i MMI-eide Field Work Scandinavia har i flere år forsøkt å få på plass en tariffavtale, uten å lykkes. Ikke bare er HK og HSH uenige om hvilken overenskomst som skal legges til grunn, HSH bestrider også at det var nok medlemmer, altså ti prosent av de ansatte, på det tidspunktet kravet om avtale ble fremmet. Saken skal behandles i Arbeidsretten i oktober. Hvis partene blir enige om en kundesenteravtale før den tid, kan det ligge an til et forlik i MMI-saken. Men det er ikke særlig trolig, mener Kjetil Andersen.

Annonse
Annonse