JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Departementet har endret vedtektene

Arbeidsdepartementet har i ettermiddag endret vedtektene for Fellesordningen for AFP. Dermed kan Roar Halbjørhus i Mesta ta juleferie med forvissning om at han får AFP i 2011.

ane.borrud@lomedia.no

Det var en fornøyd statssekretær i Arbeidsdepartementet,Jan Erik Støstad, som kunne opplyse Arbeidsmanden om vedtektsendringen

- Vi har nettopp godkjent forslaget fra Fellesordningen om vedtektsendring, og vi har gitt tilbakemelding til Fellesordningen om dette, forteller Støstad.

Vedtektsendring og søknad

For en snau uke siden avslørte Arbeidsmanden at det var fullt AFP-kaos i Mesta. Ansatte som er født i 1948 eller før hadde fått beskjed om at de kunne velge om de ville gå av med ny eller gammel AFP-ordning. Så viste det seg at ingen av dem som jobber i Mesta fra disse årskullene oppfylte kravene om å gå av på ny AFP-ordning. De hadde ikke lang nok ansiennitet i Fellesordningen for AFP den dagen de fylte 62 år.

I forrige uke informerte Ingrid Omang Bakken i Fellesordningen om at styret i Fellesordningen gikk inn for en vedtektsendring som ville gjøre at Mesta og andre foretak i lignende situasjon kan søke om at arbeidstakerne kan å få med seg ansienniteten fra Statens Pensjonskasse til Fellesordningen, og at styret hadde søkt Arbeidsdepartementet om å få godkjent en slik endring.

- Hvis departementet gir slik godkjenning og Mesta søker om at arbeidstakerne vil få godskrevet slik ansiennitet og søknaden godkjennes av Fellesordningen for AFP, vil kravet om å ha vært omfattet av Fellesordningen i minst tre av de siste fem årene før fylte 62 år oppfylles, sa til Bakken til Arbeidsmanden.

Det siste døgnet har to av forutsetningene som Bakken la til grunn for at Roar Halbjørhus og hans kollegaer skal kunne gå av med ny AFP-ordning kommet på plass. I går vedtok Mesta at de vil søke om å få overført ansienniteten for sine ansatte, og i dag har Arbeidsdepartementet gjort de nødvendige vedtektsendringene.

- Jeg er glad jeg har så gode nyheter å kommer med, sier Støstad.

Han legger til at saken kom brått på, men at departementet prioriterte høyt å få den løst.

En utrolig lettelse

Roar Halbjørhus blir nesten himmelfallen da Arbeidmanden ringer ham med den seneste nyheten.

- Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så fort. Dette er helt enestående. Dette hadde jeg ikke trodd i min villeste fantasi. Dette synes jeg er en utrolig lettelse, sier han glad

Og i kveld skal han feire.

- Ja, i kveld blir det nok en liten konjakk til kaffen. Det er vel nesten så man kan gjøre det nå, avslutter han.

Annonse
Annonse