JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mosaikkprotest

Over to tusen fagforeningsfolk sendte inn bilde av seg sjøl da den britiske landsorganisasjonen, TUC, ba om bidrag til en original protest mot forholdene i Zimbabwe.

De innsendte bildene ble brukt til å lage et kjempemessig mosaikkbilde av Lovemore Matombo og Wellington Chibebe, henholdsvis president og generalsekretær i Zimbabwes største fagorganisasjon, ZCTU. Begge sitter for tiden i husarrest med forbud mot å delta i politisk aktivitet mens de venter på å bli stilt for retten og dømt for å ha «spredt falske rykter» og «oppfordret til opprør mot myndighetene» i Zimbabwe. De to ble arrestert etter at de hadde omtalt den politiske volden i hjemlandet i sine 1. maitaler i år. Rettssakene mot de to er berammet til 30. juli.

En interaktiv versjon av bildemosaikken kan du se her.

Fagorganisasjoner verden over har protestert mot arrestasjonene, og TUCs mosaikkbilde ble lagd i forbindelse med en demonstrasjon i London i slutten av juni.

Annonse
Annonse