JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dagbladet sparket klubblederen

HK-klubbleder Merete Ruud i Dagbladet mottok oppsigelse i posten i sommerferien. Klubbene i avisen reagerer sterkt, og arbeidsgiveren har lovet å gå igjennom saken på nytt.

lene.svenning@lo-media.no

I midten av juli mottok Merete Ruud oppsigelse fra sin arbeidsgiver gjennom 18 år. Oppsigelsen skal være ubegrunnet. Det har ført til oppstandelse i Daglad-huset.

– Oppsigelsen har blitt møtt av fordømmelse fra alle klubbene i avisen. Vi har avbrutt alt samarbeid med ledelsen, forteller fungerende klubbleder Nils Petter Vogt til HK-Nytt.

– Farlig

– Dette er en oppsigelse av meg som tillitsvalgt. Den nye ledelsen i Dagbladet er klubbfiendtlig, og de anser meg som farlig fordi jeg har tatt opp vanskelige saker ved en del anledninger, har Ruud tidligere uttalt til NA24.

Ruud ønsker ikke å utdype dette ytterligere overfor HK-Nytt.

Dårlig håndverk?

Vogt forteller at Ruuds avdeling ble nedlagt i den forrige nedbemanningsrunden. Ruud fikk likevel beholde jobben, fordi hun var frikjøpt som klubbleder i 80 prosent stilling. Tillitsvalgte har et spesielt vern i arbeidslivet.

Vogt reagerer skarpt på at klubblederen blir sagt opp midt under lønnsforhandlingene.

– Enten har det veldig spekulativt fra Dagbladets side, eller så er dette dårlig håndverk. Jeg tror mest på det siste, sier Vogt.

Håper ledelsen snur

Ledelsen og klubbene i Dagbladet har hatt et møte etter at oppsigelsen ble kjent. Der skal ledelsen ha lovet å gå igjennom saken på nytt. Innen 15. august skal de informere om hva de har kommet fram til.

– Omdømmemessig er dette en katastrofe for Dagbladet. Avisa mister troverdighet i spørsmål som omhandler arbeidslivet, sier Vogt, som håper at ledelsen vil trekke oppsigelsen tilbake.

Bedt om forhandlingsmøter

Handel og Kontor har bedt om forhandlingsmøte med både Dagbladet og Mediebedriftenes Landsforening, men avventer nå Dagbladets gjennomgang av saken.

Annonse

Flere saker

Annonse