JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tilbyr klubbleder ny jobb

Dagbladet tilbyr HKs klubbleder Merethe Ruud en ny stilling, etter å ha sagt henne opp i sommer.

lene.svenning@lo-media.no

I juli fikk HK-tillitsvalgt i Dagbladet, Merethe Ruud sparken. Oppsigelsen skal ikke være begrunnet, men fra bedriftens side har det blitt argumentert med at avisen er i en nedbemanningsprosess. Ruud og de andre fagforeningene i Dagbladet reagerte sterkt på oppsigelsen, og klubbene avbrøt alt samarbeid med ledelsen. Tillitsvalgte har et spesielt oppsigelsesvern.

Møte i ettermiddag

Klubbene ba Dagbladet-ledelsen om å vurdere saken på nytt, og i et møte med klubbene og vernetjenesten i avisen i ettermiddag, meddelte ledelsen at Ruud vil få tilbud om en stilling som konsulent i annonseavdelingen, og at det vil bli utarbeidet en kompetanseutviklingsplan for henne.

– Følger spillereglene

Administrerende direktør Tore Stangebye benekter at dette er en helomvending fra bedriftens side.

– Nei, men det har åpnet seg en mulighet i løpet av sommeren, en stilling har blitt ledig. Vi er glade for å ha muligheten til å tilby Merethe Ruud stillingen, sier Stangebye til HK-Nytt.

Han avviser at Ruud ble sagt opp fordi hun er tillitsvalgt.

– Det er en urimelig beskyldning. Vi følger spillereglene i arbeidslivet, sier han.

– Skjønner du at det ble oppstandelse fordi oppsigelsen rammer en tillitsvalgt?

– Vi er opptatt av alle ansatte, enten de er klubbledere eller ikke, sier direktør Stangebye.

Vil lese først

Merethe Ruud ønsker ikke å kommentere tilbudet før hun har mottatt det skriftlig.

Annonse

Flere saker

Annonse