JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klubbleder fikk ny jobb i Dagbladet

HKs klubbleder Merethe Ruud i Dagbladet har takket ja til jobb som annonsekonsulent, etter at hun fikk sparken i sommer.

lene.svenning@lo-media.no

I juli fikk Merethe Ruud oppsigelse fra Dagbladet. Årsaken skal være avisens behov for innsparinger. Oppsigelsen av klubblederen ble ikke tatt nådig opp av verken HK-klubben, Fellesforbundets klubb eller journalistklubben i Dagbladet. Tillitsvalgte har et spesielt oppsigelsesvern. De tre klubbene krevde oppsigelsen trukket tilbake, brøt alt samarbeid med ledelsen, og de ansattes representanter trakk seg fra styret i Dagbladet og i eieren Berner-gruppen.

God avtale

De to siste dagene har Ruud, sammen med representanter fra Handel og Kontor, sittet i forhandlinger med Dagbladet og Mediebedriftenes Landsforening. Merethe Ruud har fått et tilbud om jobb som annonsekonsulent i avisen. Det har hun takket ja til.

– Jeg er fornøyd, selv om annonsekonsulent ikke er helt i min bane. Men det er en god jobb, understreker hun.

Ruud er imidlertid mest fornøyd med å ha ”forsterket” intensjonsavtalen hun hadde med bedriften. Hun forteller at hun vil få permisjon til å fortsette journalistutdanningen sin, både til praksis og kurs.

En høne å plukke

Fungerende HK-klubbleder Nils Petter Vogt er også tilfreds med avtalen Ruud inngikk i går.

– Isolert sette er jeg fornøyd, for Merethe ble det er godt resultat. Men vi har fortsatt en situasjon i Dagbladet, knyttet til hvordan ledelsen har håndtert dette. Det vil vi forfølge, sier Vogt.

På mandag vil han gjennomføre et klubbmøte for å diskutere saken.

HK-Nytt har ikke lyktes med å få en kommentar fra Dagbladets ledelse.

Annonse

Flere saker

Annonse