JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fritt fram for søndagsåpent

Handel og Kontors politianmeldelse av Jernia-kjeden er også henlagt. De siste to søndagene har Jernia i Asker åpnet dørene igjen.

lene.svenning@lo-media.no

I forrige uke meldte HK-Nytt om at anmeldelsen av byggvarekjeden Maxbo er henlagt av politiet på grunn av kapasitetsmangel. Jernia var også en av de fire kjedene som ble anmeldt av HK for brudd på helligdagslovgivningen etter at de holdt åpent i en felles aksjon søndag 15. juni. Nå er også denne saken henlagt, opplyser kjededirektør Erik Winther i Jernia.

HK-Nytt har ikke fått brakt på rene om anmeldelsene av Byggmakker og Montér har lidd samme skjebne.

Prøver å holde tritt

Både i går og forrige søndag har Jernias utsalg i Asker holdt åpent. Erik Winther mener det slett ikke er i strid med loven som sier at bare utsalg som ”i det vesentligste selger blomster, planter og andre hageartikler” lov til holde åpent på ukas siste dag.

– Vi selger hagerelaterte produkter, og det faller inn under loven. Vi forsøker å unngå flere oppsigelser, og ser at søndagsåpne butikker gir mer salg. Vi skylder våre ansatte å gjøre det vi kan for å holde tritt i konkurransen, sier han.

Uklar lov

– Vi holder ikke åpent for å provosere. Loven er høyst uklar, og vi velger å tolke den slik andre tolker den. Jeg ser ikke forskjell på oss og andre som selger vinkelslipere på søndager, sier Erik Winther, og sikter til blant annet Plantasjen.

– I de fleste tilfellene har vi de samme produktene, sier han.

– Så lenge vår konkurrenter holder åpent kan vi ikke stå og se på. Det er konkurransevridende, og våre ansatte blir skadelidende, sier Winther.

Kjededirektøren mener departementet må vurdere hvem som har rett til å holde åpent på søndager.

Trenger hviledag

Jernia-kjeden bedyrer at de egentlig ikke ønsker søndagsåpne butikker.

– Vi mener at folk trenger en hviledag, sier Winther.

Annonse
Annonse