JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil flytte makt i HK

Bort med faglig forum og organisasjonsrådet, og mer makt til representantskapet. Det er endringene forbundsstyret foreslår foran Handel og Kontors landsmøte.

lene.svenning@lo-media.no

Handel og Kontor har en organisasjonsstruktur som kan virke forvirrende. Det slår organisasjonsutvalget, som ble nedsatt i februar, fast. Utvalget fikk i oppgave å drøfte mulige endringer i organisasjonen, som landsmøtet i september skal diskutere.

”Har vi en organisasjonsstruktur som er til medlemmenes beste i framtida også? Eller verner vi om en struktur som delvis er bygd opp for å takle fortidas arbeidsliv og utfordringer?” Spørsmålene stilles av organisasjonsutvalget i deres innstilling, som tar for seg flere av HKs utfordringer.

Struktur for framtida

Forbundsstyret har to konkrete forslag til landsmøtet; å legge ned faglig forum og organisasjonsrådet. Førstnevnte har til oppgave å være forbundsstyrets rådgivende organ i tariffspørsmål, det sistnevnte ditto i organisasjonsspørsmål. Oppgavene skal overføres til forbundets representantskap, som er forbundets høyeste organ mellom landsmøtene. Organisasjonsutvalget foreslår også å redusere antallet landsmøtedelegater fra 250 til 200.

Vitalisering

– Nedleggelse av disse organisasjonsleddene var blant forslagene til endringer i forbundets vedtekter. Forbundsstyret gav sin tilslutning til disse forslagene, og følger dermed motivasjonen for forslagene, som er å vitalisere forbundets representantskap. At representantskapet får spille en avgjørende rolle i spørsmål som angår tariff, næringspolitikk og organisasjon vil være en godt bidrag til vitalisering av dette organet, mener Stein Kristiansen, nestleder i Handel og Kontor, og leder i organisasjonsutvalget.

Tror på gjennomslag

Han er sikker på at landsmøtet slutter seg til forslaget. – Organisasjonsmessige spørsmål er ofte krevende i fagbevegelsen. Det var en meget grundig og god debatt i forbundsstyret. Slik jeg oppfatter det, er det et brennende ønske om at HK skal være på offensiven, sier han.

Annonse

Flere saker

Annonse