JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Bruk overskuddet til aktivitet

Ungdomsrådet i HK mener forbundets store økonomiske overskudd må pløyes tilbake til medlemmene. De vil ikke at pengene skal saltes ned men brukes på aktivitet – særlig blant de unge.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

– Ungdomsrådet synes ikke det er positivt at Handel og Kontor går med over 10 millioner kroner i driftsoverskudd i 2007. Mest sannsynlig har det gått på bekostning av aktiviteter, sier ungdomssekretær Robin Dominik Havre.

HK skal ikke spare

Sammen med ledelsen i ungdomsrådet er han kritisk til at fjorårets regnskap framstilles som et tegn på god økonomistyring. Havre ser ikke poenget i at en fagorganisasjon skal gå med store overskudd – pengene skal ikke spares, de skal brukes på medlemmene. – Det er selvfølgelig bra at HK har en god økonomi, men man må ikke bruke denne situasjonen til å spare, men til å satse, sier han til HK-Nytt. Ungdomsrådet foreslår derfor at overskuddet brukes til å frikjøpe tillitsvalgte som kan verve og skape aktiviteter lokalt.

Frikjøpe tillitsvalgte

– Vi ønsker at ungdomsutvalgslederen i alle regionene kan kjøpes fri i perioder for å få bedre tid til ungdomsarbeid og verving. Vi trenger mer tid og mer fokus på ungdomssaker for å få rekruttert flere unge aktive HKere, sier leder i ungdomsrådet, Marius Nilsen. Ungdomsrådet vil også at andre lokale tillitsvalgte skal frikjøpes til vervekampanjer og til å skape aktiviteter i avdelingene – hvor de tillitsvalgte har store geografiske områder de skal rekke over. Frikjøping i perioder ville hjulpet mye, tror Nilsen. – Dette er innspill fra vår side. Frikjøping er satsninger som er trygge og som ikke gir økonomiske forpliktelser i lang tid framover. Vi tror HK ville tjene på dette, sier han.

Annonse
Annonse