JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HKs landsmøte åpnet

Handel og Kontors 32. ordinære landsmøte åpnet i dag klokka 14.00. 250 delegater er klare til å gyve løs på fem dager med politiske diskusjoner.

lene.svenning@lo-media.no

”Stolte tradisjoner – nye visjoner” er slagordet som er valgt til landsmøtet. Forbundet feirer i år 100 år. Det ble markert med en jubileumsfest i går kveld. I dag er storsalen i Folkets Hus ryddet og gjort klar til politiske diskusjoner om HKs utfordringer i de neste fire årene.

Gi oss søndagen tilbake

I dag knytter det seg mest spenning til forbundsleder Sture Arntzens åpningstale. I tillegg ventes det taler fra ulike gjester.

På mandag klokka 13.30. skal hele landsmøtet forflytte seg til regjeringskvartalet. Der vil delegatene appellere til Regjeringen om å stramme inn mulighetene for å holde butikker åpne på søndager. ”Gi oss søndagen tilbake”, er parolen.

Valgthriller?

Etter at delegatene er samlet i salen etter demonstrasjonen, er det duket for valg av de tre i toppledelsen og forbundsstyret, samt en del andre verv. Det er forventet at det vil bli kamp om nestledervervet. Se tidligere publisert sak.

Statsministeren kommer

Tirsdag skal både LO-leder Roar Flåthen og statsminister Jens Stoltenberg tale til landsmøtet. Statsministerens tale markerer starten på valgkampen fram mot stortingsvalget om ett år.

Mange forslag

Men landsmøtet skal først og fremst behandle forslagene som har kommet inn fra klubber, foreninger og regioner. Det dreier seg om forslag til organisatoriske endringer, vedtektsendringer, og forslag til hva forbundet skal mene og jobbe for de nærmeste årene.

HK-Nytt følger landsmøtet fra time til time. Les nyhetene hos oss.

Annonse
Annonse