JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Like mange til landsmøtet

Faglig forum og organisasjonsrådet legges ned. Det vedtok landsmøtet i dag. Men delegatene ville ikke være med på å redusere antall landsmøtedelegater.

lene.svenning@lo-media.no

HKs landsmøte sluttet seg til deler av forbundsstyrets forslag til endringer i organisasjonsstrukturen. Avvikling av de rådgivende organene faglig forum og organisasjonsrådet ble enstemmig vedtatt. Organenes oppgaver og funksjoner skal i framtida ivaretas av Handel og Kontors representantskap.

Fortsatt 250 delegater

Landsmøtet ville derimot ikke være med på forbundsstyrets forslag om å redusere antall delegater fra 250 til 200.

- Dette er jeg sterkt i mot., det er en feil måte å løse de utforingene vi har på. Når regionene har problemer med å fylle opp antall delegater til landsmøtet må vi heller ta tak i årsakene til det. Det må skapes større engasjement ute, sa Marius Nilsen, leder i ungdomsrådet.

Han var en av flere som talte forbundsstyret i mot, og fikk tilslutning fra landsmøtet.

Landsomfattende avdelinger består

Alle vedtakene om vedtektsendringer er ennå ikke unnagjort. Så langt er det likevel verdt å nevne noen av vedtakene landsmøtet har gjort.

Forslagene om å legge ned de landsomfattende foreningene fikk ikke tilslutning på landsmøtet. På tross av flere innlegg i debatten for å legge dem ned, ble forslagene enstemmig avvist.

Forslagene om at HKs lokale avdelinger skal være fylkesavdelinger fikk tilslutning fra en del landsmøtedelegater, men ikke mange nok til å bli vedtatt.

Aldersgrenser

Bare én delegat stemte for å øke aldersgrensa for hva som regnes som ungdom i HK-sammenheng til 35 år.

- Jeg vil også gjerne være ungdom, men jeg forslår ikke å heve grensa for det til 45 år for det, sa Trond Smøraas fra Sammenslutningen av de landsomfattende avdelingene under debatten i går.

Aldersgrensa for tillitsvalgte som er valgbare til forbundsledelsen, som i dag er på 60 år, ble foreslått fjernet. Det gikk ikke landsmøtet med på.

Annonse

Flere saker

Annonse