JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Widerøe og SGS samordnes

Bakketjenestene til Widerøe og SGS slås sammen fra 1. oktober. Hovedtillitsvalgt Pål André Hope håper de unngår overtallighet.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

På et styremøte i Widerøe mandag ble det vedtatt. Flyselskapets egen bakketjeneste samordnes med SAS sitt selskap SGS.

- Det er tydelig understreket at dette er en virksomhetsoverdragelse. Dermed vil alle ansatte i det sammenslåtte selskapet stille likt når det gjelder ansiennitet og rettigheter, sier hovedtillitsvalgt Pål André Hope i Widerøe til HK-Nytt.

Han er dessuten glad for at høyesterettsdommen i den såkalte SAS/Braathens-saken foreligger og slår fast de ansattes rettigheter i slike prosesser.

222 ansatte berøres

Det er flystasjonene i Oslo, Stavanger, Bergen og Bodø som blir berørt av sammenslåingen. Der har Widerøe og SAS parallelle bakketjenester i dag. 222 ansatte berøres direkte.

Hope synes det er vanskelig å svare på om sammenslåingen betyr at noen mister jobben. - Jeg tipper at de gir det nye selskapet et par måneder, og så begynner de å kartlegge eventuell overtallighet, sier Hope.

Det er helt umulig å forutse hva som trengs av ansatte, mener han. Mye er avhengig av hva de andre flyselskapene som i dag leier bakketjenester av Widerøe, gjør for noe. Dette er store selskaper som KLM og Air France.

Korte frister

Pål André Hope synes prosessen i all hovedsak har vært ryddig: De tillitsvalgte blir informert og har innflytelse, men tidsaspektet bekymrer.

- Vi tillitsvalgte ble informert 22. august om disse planene. Når selve sammenslåingen skal skje allerede 1. oktober, sier det seg selv at vi ikke har mulighet for å gå inn og blant annet kontrollere tallmateriale vi er forelagt. Alle de involverte fagforeningene har reagert på de korte tidsfristene. Men nå må vi bare gjøre det beste ut av situasjonen på den tiden vi har, sier Hope som selv jobber på Flesland.

- Jeg ser positivt på situasjonen. Det er bra at avgjørelsen er tatt og at vi tillitsvalgte nå får informert våre medlemmer på en skikkelig måte. Vi kan sikkert ikke forhindre at folk er redde for jobbene sine, men vi kan i alle fall forsikre om at alle ansatte stiller likt, sier han til HK-Nytt.

Annonse

Flere saker

Annonse