JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever endring i permitteringsregler

Handel og Kontor krever at reglene for permitteringer endres, slik at ansatte som blir permittert på grunn av oppussing av butikker eller kjøpesentre, også får rett til dagpenger.

lene.svenning@lo-media.no

De siste årene har flere HK-medlemmer kommet i økonomisk uføre når de har blitt permittert. Årsaken er at det er lov til å permittere arbeidstakere på grunn av oppussing, men det gir ikke rett til dagpenger fra folketrygden. HK har tatt opp problemstillingen med LO, som i juni var i møte med statssekretær Jan-Erik Støstad om saken. Regjeringen kom ikke med noen løfter om å endre regelverket.

- Må ordne opp

HK gir seg ikke med dette. Regionsekretær Kjell Finvåg på HKs Oslo-kontor har vært saksbehandler for flere HK-medlemmer som har havnet i en slik permitteringsskvis. Han tok opp saken på HKs landsmøte.

- Disse medlemmene må bruke feriepenger og oppsparte midler for å klare seg gjennom permitteringstiden. Dette må vi ordne opp i, sa Finvåg fra talerstolen i går.

Uttalelse

I dag vedtok landsmøtet en uttalelse om permitteringssaken. ”Handel og Kontor krever at regelverket endres på en slik måte at arbeidstakere i varehandelen sikres rett til dagpenger når de blir permittert også ved ombygging av butikker og/eller kjøpesentre”, heter det i uttalelsen.

Annonse
Annonse