JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk ikke fjernet Ap-bånd

Et forslag om at HK skal arbeide for at LO løsner de tette båndene til Arbeiderpartiet, fikk ikke tilslutning fra landsmøtet.

HKs region Øst hadde sendt inn forslag om å ”arbeide for en fri og uavhengig fagbevegelse og arbeide for at LO løsner de tette båndene med Arbeiderpartiet”. Forbundsstyret innstilte på å avvise forslaget, og viste til vedtektene som slår fast at HK skal ha et faglig-politisk samarbeid med de partier det er naturlig å samarbeide med”.

- I tråd med vedtektene

Helen B. Godhavn fra region Midt-Norge foreslo å sende forslaget videre til LO-kongressen.

- Forslaget er helt i tråd med våre vedtekter som slår fast at vi er en partipolitisk uavhengig organisasjon. Det som ligger i forslaget er at vi vil videreføre vår måte å tenke på når det gjelder det faglig-politiske samarbeidet. Jeg forstår ikke hvorfor forbundsstyret vil avvise forslaget, sa hun.

Sjokkert

Det gjorde Amy Webber.

- Jeg er sjokkert. Det er helt avgjørende for oss å ha et samarbeid med Arbeiderpartiet. Jeg må be Helen Godhavn om å lese boka om HKs historie. Den viser at vi har kjempet sammen med Arbeiderpartiet i hundre år, det skal vi fortsette med i hundre år til, sa delegaten fra Rogaland, og høstet stor applaus fra landsmøtesalen.

Under avstemningen fikk forslaget bare et fåtall stemmer.

Annonse
Annonse