JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fremdeles tak på kontingenten

HKs region Vest ville fjerne det de mener er et urettferdig tak på kontingenten. Det ville ikke landsmøtet være med på.

lene.svenning@lo-media.no

Usolidarisk og urettferdig. Det var karakteristikker som ble brukt om dagens kontingentsystem. I dag betaler Handel og Kontors medlemmer 1,4 prosent av brutto inntekt i kontingent til forbundet. Maks kontingent i måneden er 434 kroner. I tillegg kommer forsikringsandelen på 92 kroner i måneden. De som tjener mer enn 30.970 kroner i måneden, får ikke økt kontingenten utover dette.

- Usolidarisk

Region Vest foreslo å fjerne dette taket, fordi de mener at det gir en urettferdig rabatt til de høyest lønte.

- Det er usolidarisk å ha et tak på kontingenten. Det betyr at de som tjener mest betaler prosentvis mindre av sin lønn enn de lavest lønte, argumenterte Christopher Beckham fra region Vest.

- Forbundsstyret sier i sin innstilling at dagens kontingentsystem oppfattes som rettferdig. Det synes ikke jeg, og jeg har nådd taket, fulgte Elisabeth Refvik, også fra region Vest, opp.

Advarsler

Advarslene mot å fjerne taket lot ikke vente på seg, og kom fra ulike hold.

- Det kommer til komme flere hundre utmeldinger i løpet av én måned, påsto Jens-Petter Skurdal fra Indre Østland.

Det mente også Trond Smøraas fra Foreningen for luftfart og reiseliv.

- De fleste medlemmene våre tjener i underkant av kontingent-taket. Men de fleste jobber skift og får skifttillegg, og tjener derfor mer enn det. Har dere tenkt å stikke hendene ned i lommene deres og ta disse pengene fra dem, spurte han.

Tente

Det fikk Marte Mjøs Persen fra region Vest til å tenne.

- Det er ikke bare dine medlemmer som jobber alle dager, Trond Smøraas. Det gjør også mange andre, men uten skifttillegget ditt, tordnet hun.

Vurdering i forbundsstyret

Forbundsstyret ville avvise forslaget, men landsmøtet endte opp med å oversende det til forbundsstyret for vurdering. Det var også region Vest fornøyd med.

Annonse
Annonse