JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barnearbeid uten interesse?

Norske kommuner er lite interessert i barnearbeid. Under 30 prosent av kommunene har svart på en henvendelse om retningslinjer for kjøp av varer produsert av barn. En av fem av disse kommuner svart bekreftende

Framfylkingen er skuffet over den lave svarprosenten og tolker resultatet av undersøkelsen som liten interesse for barnearbeid. Fylkeskommunene har prosentvis et større fokus på barnearbeid enn kommunene. Med en svarprosent på vel 60 prosent sier over halvparten at de har retningslinjer som omhandler barnearbeid spesifikt. – Etter at vi er ferdig med kartleggingen, ser vi dessverre at det ikke er stort fokus i kommunene på denne globale utfordringen, sier landsleder i Framfylkingen, Rita Lekang.

Ubehaglige spørsmål

– Det er god grunn til å anta at mange av de kommuner som ikke har besvart vår henvendelse heller ikke har utviklet retningslinjer for barnearbeid, fortsetter Rita Lekang. – Mange kommuner vil føle det ubehagelig å svare at de ikke har retningslinjer som omhandler barnearbeid. Hvis dette stemmer, kan det være slik at bare 3,9 prosent har slike, i beste fall 17, 4 prosent. Sannheten ligger nok et sted midt imellom, men heller ikke det er godt nok.

Krever større ansvar

Framfylkingen krever at kommunene tar større ansvar og at regjeringen setter større fokus på nettopp barnearbeid. – Vi har retningslinjer for hvordan oljefondet skal forvaltes. Da må vi også ha retningslinjer og regler for hvordan offentlige penger brukes i utlandet, sier Rita Lekang.

Annonse

Flere saker

Annonse