JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Skjenkelappen» neste?

– Dagens skjenkekontroller fungerer ikke – vi kunne like gjerne droppe dem, mener Tore Skjelstadaune i Oslo Servitørforening.

NRK Brennpunkt meldte tidligere i høst at stadig flere i Oslo havner på legevakta. Grunn: De skader seg i fylla. Og alkoholen får de skjenket kvelden og natta gjennom, uavhengig av promillen.

Tåpelig

Samtidig tegner hovedstadens skjenkekontroller et helt annet bilde. I 2009 var det kun tre av 5.000 besøk som resulterte i stenging på grunn av overskjenking.

Det får Tore Skjelstadaune, Fellesforbundet avd. 249 (Oslo Servitørforening), til å riste på hodet.

– Det blir for dumt. De kunne vel egentlig bare latt vær å ha kontroller. Jeg mener de ikke har fulgt sitt eget regelverk hvis kun tre av 5000 steder ble stengt på grunn av overskjenking, sier Skjelstadaune til NRK.

Hardere til verks

Foreningslederen mener at kontrollørene først og fremst må bli tøffere.

– Kontrollørene må kanskje ta sin del av skylda, og tidspunktet for kontroll kan være avgjørende. I tillegg har jeg inntrykk av at mange tar for lett på regelverket, mens de bør være mye tøffere, forteller Skjelstadaune til statskanalen.

Ønsker skjenkesertifikat

Høyres forslag til løsning på problemet er å innføre skjenkelappen. Altså at alle bartendere og servitører må bestå en skjenkeprøve før de får servere alkohol.

Dette risikerer de å miste ved overskjenking og skjenking til mindreårige – i tillegg til den tradisjonelle uken hvor utstedet stenges.

Og Skjelstadaune er ikke fremmed for forslaget fra høyresiden.

– Jeg har sansen for forslaget, men vil gjerne høre litt mer om hvordan de har tenkt å gjennomføre dette, sier Skjelstadaune til NRK.

Annonse
Annonse