JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha regionale verneombud

Handel og Kontor krever innføring av regionale verneombud i varehandelen. Det må til for å rette opp bransjens elendige sykefraværsrutiner, mener forbundet.

lene.svenning@lo-media.no

Arbeidstilsynet har avdekket at varehandelen generelt er svært dårlig på både forebygging av sykefravær og oppfølging av sykmeldte. Det kom fram i dag etter en undersøkelse tilsynet nylig gjennomførte. Nå trengs det kraftig lut til for å få til forbedringer, mener Handel og Kontor.

Mange bedrifter med få ansatt

e – Innenfor varehandelen er det mange bedrifter med relativt få ansatte som faller utenom arbeidsmiljølovens krav om verneombud. En ordning med regionale verneombud vil kunne omfatte også disse bedriftene. På denne måten vil både det generelle HMS-arbeidet og IA-avtalens mål kunne bli bedre ivaretatt, skriver forbundet i en pressemelding.

Overmodent

Regjeringen foreslo i statsbudsjettet for 2009 å innføre en slik ordning i hotell- og restaurantbransjen. Byggebransjen har hatt regionale verneombud i mange år. Handel og Kontor mener tiden er overmoden for å innføre den samme ordningen i varehandelen.

– Handel og Kontor har i lang tid krevd en slik ordning. Spesielt på kjøpesenterne ligger det godt til rette for dette, påpeker forbundet.

Annonse
Annonse