JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LOfavør lanserer pensjonssparing

– For de mange hundre tusen LO-medlemmene som bare har den dårligste tjenestepensjonsløsningen, er dette et godt og viktig tilbud, sier LOs hovedkasserer.

sym@lomedia.no

I dag er det rundt 600 000 arbeidstakere som må nøye seg med en minimumsløsning av OTP – obligatorisk tjenestepensjonsordning. Det innebærer en premie på 2 prosent av lønna og tilsvarende begrenset pensjon. Mange av disse er organisert i Fellesforbundet eller andre LO-forbund i privat sektor.

Pensjon og forsikring

8. oktober godkjente Fellesutvalget, som består av representanter fra LO og forbundene, et nytt pensjonsspareprodukt – LOfavør Pensjon.

– LOfavør Pensjon er pensjonssparing med et innebygd forsikringselement. Sparepengene plasseres av den enkelte i bank eller ulike typer fond på samme måte som vi kjenner fra OTP (obligatorisk tjenestepensjon). Forsikringselementet innebærer at leverandøren SpareBank 1 Livsforsikring, fortsetter sparingen for deg dersom du skulle bli ufør, forklarer Bente Halvorsen.

Ordningen er bygd opp rundt regelverket for individuell pensjonssparing (IPS). Dette innebærer at du får 28 prosent fradrag i skatten for innbetalt beløp. Maksimalt sparebeløp er 15 000 kroner årlig, som gir et skattefradrag på 4 200 kroner.

– Det unike – som er LO-fordelen, er at de fagorganiserte sikres selv om de blir uføre; det er en skjebne som rammer 40 prosent av oss før vi når pensjonsalder, påpeker Halvorsen.

Det innebærer at dersom du sparer 10 000 kroner årlig, vil sparingen videreføres av forsikringsselskapet ved uførhet.

– For LOfavør Pensjon vil dessuten sparebeløpet reguleres med 3 prosent årlig fram til pensjonsalder. Det betyr at sparingen holder følge med det som er forventet lønns- og kostnadsvekst. . Denne reguleringen kan bety opp mot 10 000 kroner mer i årlig pensjon som alderspensjonist, sier LOs hovedkasserer og leder av Fellesutvalget.

4 av 5 vil spare

Markedsundersøkelser viser at over 80 prosent av befolkningen ønsker å spare til egen pensjon. Halvorsen påpeker at selv om LO jobber for å styrke og bygge opp kollektive tjenestepensjonsordninger i privat sektor, er det viktig for fagbevegelsen å også ha et godt og konkurransedyktig tilbud om individuell pensjonssparing til sine medlemmer.

– Desto tidligere du begynner med en slik sparing, desto gunstigere er det for deg økonomisk. Men, selv når du har passert 50 er dette et godt tilbud som kan få stor betydning for din helhetlige pensjon, mener LOs hovedkasserer Bente Halvorsen.

Annonse
Annonse