JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber justisministeren se på Kaplan-saken

Fellesforbundet ønsker at justisministeren og regjeringen ser nærmere på utkastelsen av Kamuran Kaplan.

erlend.angelo@lomedia.no

Kamuran Kaplan tapte før jul utvisningssaken i Høyesterett, etter en 13 år lang kamp om opphold i Norge. Tyrkeren, som i snart ti år har vært medlem i Fellesforbundets avdeling 25 i Stavanger, må dermed forlate Norge.

Kraftige reaksjoner

Utkastelsesvedtaket har fått mange til å reagere, både innenfor og utenfor fagbevegelsen. Kaplan har etablert seg i Norge med fast arbeid og familie. Med to barn som krever jevnlig sykehusbehandling, hviler det et stort omsorgsansvar på Kaplan. Høyesterett mente enstemmig at det ikke er uforholdsmessig, verken for Kaplan selv, eller hans familie, at vedtaket om utvising ble stående.

Justisminister på banen?

Nå har også Fellesforbundet sentralt engasjert seg i saken, som blant annet skriver dette i et brev adressert til Justisminister Knut Storberget.

«Fellesforbundet er einig i at norsk innvandringspolitikk skal vere streng, men rettferdig. Til grunn for at personar skal få opphald i Norge må det føreliggje behov for vern. Slik vi forstår dommen meiner Høgsterett at dette behovet ikkje i tilstrekkeleg grad er tilfelle i denne saka. Det har ikkje vi føresetnader for å vurdere, men vi ber om at justisministeren og regjeringa ser på denne saka og vurderer om det innanfor gjeldande lovverk og praksis kan vere rom for at Kaplan kan få opphald i Norge ut frå omsyn til familien.»

** Brevet i sin helhet **

Annonse
Annonse