JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HK kritisk til Smart Club

Smart Club holder åpent til midnatt fram mot jul og vurderer å fortsette i samme spor i det nye året. – Tragisk, mener Handel og Kontor.

lene.svenning@lo-media.no

De tre Smart Club-varehusene på Østlandet holder dørene åpne til midnatt i desember. Slik vil de øke salget. Forsøket har vært en suksess, sier Svein Guldbrandsen, administrerende direktør i Smart Club til Budstikka.

Permanent endring

Nå vurderer varehuskjeden å utvide åpningstidene permanent fra nyttår. Gulbrandsen vil foreløpig ikke ut med de konkrete nye åpningstidene.

– Forventningene til butikkenes åpningstider blir stadig mer krevende. Folk ønsker å handle både tidlig og sent – før og etter jobb, gjerne også på kvelden. Denne utviklingen må vi forholde oss til, han Gulbrandsen til avisa.

– Tilbakemeldingen fra kundene er entydig positiv, og stadig flere handler hos oss de to siste timene, fortsetter han.

Presser konkurrentene

Handel og Kontor er svært lite begeistret for Smart Clubs åpningstider.

– Vi synes det er tragisk at varehusene har åpent til så sent på kvelden. Vi ser ingen nytte i det, sier Annar Bakken, organisasjonsmedarbeider i HK region Øst.

Han betviler at utvidet åpningstid betyr større omsetning. Organisasjonsmedarbeideren er dessuten redd at Smart Club vil presse sine konkurrenter til å holde åpent like lenge. Han peker på at arbeid etter klokka ni om kvelden er definert som nattarbeid i arbeidsmiljøloven.

Coop-eid

I juli kjøpte Coop NKL, de norske samvirkelagenes fellesorganisasjon, Smart Club. Kooperasjonen har lang tradisjon for et godt samarbeid med fagbevegelsen. Organisasjonsgraden blant de Coop-ansatte er relativt høy. Det samme er ikke tilfelle i Smart Club. Her er få av de ansatte medlemmer i Handel og Kontor, og det finnes ikke et klubbapparat. Det vil HK gjerne endre på. En god del ansatte på Smart Club på Alnabru har organisert seg, og HK har sendt krav om opprettelse av tariffavtale. Snart skal det velges et klubbstyre på butikken.

Annar Bakken er forundret over at Smart Club holder åpent så seint med Coop som eiere.

– Det er litt spesielt at Coop vil kjøre en så ekstrem åpningstid. Jeg ville trodd Coop ville ha interesse av mer forsvarlige åpningstider, sier han.

Annonse

Flere saker

Annonse