JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HK opprørt over Israel

Handel og Kontor ber Israel stoppe de militære operasjonene i Gaza. I mellomtiden ber forbundet tillitsvalgte få i dialog med arbeidsgiverne om å finne alternativer til israelske varer.

lene.svenning@lo-media.no

HK er opprørt over de sivile tapene befolkningen i Gaza opplever under Israels militære operasjoner, og ber regjeringen må legge press på de israelske myndighetene. Norge må bidra til at de FN og det internasjonale samfunnet gjør det samme, slik at Israel trekker seg ut av Gaza-stripen, mener forbundet.

Alternative varer

Handel og Kontor har de siste dagene fått mange henvendelser fra medlemmer og tillitsvalgte som er opprørt over situasjonen, og som lurer på hva de kan gjøre. Forbundet ber nå tillitsvalgte om å gå i drøftinger med arbeidsgiverne om å finne alternativer til israelske varer. Er ikke det mulig, må i alle fall de israelske varene merkes slik at forbrukerne kan velge dem bort om de ønsker det. HK vil ikke gå så langt som å oppfordre til boikott av israelske varer.

Våpenhvile og forhandlinger

Også LO reagerer sterkt på Israels angrep på Gaza-stripen.

– Invasjonen og drap av sivile må opphøre. Nødhjelp, mat, medisiner og annen humanitær hjelp må slippe inn i Gaza. Bare våpenhvile og forhandlinger kan bidra til å løse denne alvorlige konflikten, skriver LO-lederen i en pressemelding.

Ifølge frifagbevegelse.no har Flåthen invitert utenriksminister Jonas Gahr Støre til førstkommende sekretariatsmøte for å redegjøre blant annet om den norske regjeringens arbeid for å få til en våpenhvile.

Annonse
Annonse