JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Omkamp i Box-saken

LOs organisasjonskomité vil trolig behandle spørsmålet om hvem som har retten til å organisere i det Posten-eide selskapet Bring Express på nytt. HK-leder Sture Arntzen håper å få flertall for at HK og Transport vinner fram.

lene.svenning@lo-media.no

Møtet i organisasjonskomiteen vil finne sted i andre halvdel av februar. Da håper Handel og Kontor og Norsk Transportarbeiderforbund å få omgjort vedtaket fra juni i fjor. Den gangen vedtok et flertall i komiteen at det var Postkom som skulle få organisasjonsretten i transportselskapet Box, som senere har skiftet navn til Bring Express. Vedtaket opprørte mange, som mente at det ikke var eierskapet, men arbeidets art som skulle avgjøre organisasjonstilhørighet. Med skiftende eiere, ville en slik praksis føre til stor turbulens i transportbransjen.

Nytt flertall

Ifølge Postkoms medlemsblad har HK og Transport skaffet seg flertall i organisasjonskomiteen for et nytt vedtak.

– Slik vi vurderer saken, vil det være flertall i organisasjonskomiteen for en ny behandling i samme møte. Og da bør saken være over, sier Per Østvold, leder i Transportarbeiderforbundet til Posthornet.

HK-leder Sture Arntzen bekrefter overfor HK-Nytt at han regner med å få flertall for at det er nettopp HK og Transport som vil få organisasjonsretten når komiteen skal behandle saken på nytt.

Ingen kompromiss

Det er uklart om disse opplysningene setter en stopper for Postkoms avtalekrav. Knut Bodding, leder i LOs forhandlingsavdeling informerer om at junivedtaket er gyldig.

– Jeg tviler ikke på at Postkom vil lykkes i å få en tariffavtale i Bring Express, Her spiller Postkom og ledelsen i Bring Express på lag for å holde Transportarbeiderforbundet og Handel og Kontor utenfor, sier Per Østvold.

Han slår likevel fast at LO sentralt ikke kommer til å godkjenne en slik avtale før organisasjonskomiteens møte i februar er avholdt.

Verken Sture Arntzen eller Per Østvold ser for seg en kompromissløsning i Box-saken.

– Det kan jeg vanskelig forestille meg, sier Arntzen i en kommentar.

Annonse
Annonse