JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helomvending i Farsund

Først støttet han åpne butikker på 1. mai, men nå har han snudd. Kritikken fra fagbevegelsen fikk ordføreren i Farsund til å endre syn.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

— I ettertid kan jeg se at fremgangsmåten min kan oppfattes som respektløs overfor 1. maikomiteen og andre, og jeg legger meg derfor flat for det som har skjedd, sier ordfører Stein A. Ytterdahl til Farsunds Avis .

Cruiseskip

I forrige uke skrev HK-Nytt om planene som handelsstanden i sørlandsbyen har for årets 1. mai. Da ankommer nemlig et stort cruiseskip med 850 turister byen, og handelsstanden har søkt Fylkesmannen om lov til å holde åpent. Lov om helligdager forbyr butikker å holde åpne på søndager og andre røde dager. Fylkesmannen kan gi dispensasjon fra lovens bestemmelser i ulike anledninger.

Ap-støtte

I utgangspunktet ble ideen heiet fram av Arbeiderpartiordfører Stein A. Ytterdahl. I et støttebrev til fylkesmannen skrev han blant annet at det ”er viktig for kommunen at handelsstanden kan holde åpent den dagen, slik at vi kan vise frem en aktiv og attraktiv by”.

Dette satte sinnene i kok i fagbevegelsen. Handel og Kontor protesterte kraftig mot at butikkdørene skal åpnes på arbeidernes internasjonale kampdag. At en Ap-ordfører sto bak en slik søknad, falt HKs regionkontorleder Jone Handeland særlig tungt for brystet. – 1. mai er en internasjonal solidaritetsdag, og en viktig dag for arbeidsfolk. Det er visst av sine egne man skal ha det, sa Handeland til HK-Nytt.

Samarbeid?

I helgen gikk ordføreren ut i Farsunds Avis og trakk støtten til handelsstanden i denne saken. Han beklaget dersom brevet til Fylkesmannen ble oppfattet som krenkende.

Nå sier Ytterdahl at han håper på et fremragende samarbeid med 1. mai-komiteen, handelsstanden og andre interessenter når cruiseskipet ankommer Farsund.

Annonse
Annonse