JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha danske krisepakker

I Danmark er det varslet oppsigelser på hver 10. arbeidsplass. HK foreslår omfattende krisepakker for å redde økonomien og skape nye arbeidsplasser.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Hver dag mister 150 dansker jobben, og det er varslet omfattende nedbemanninger de neste seks månedene, viser en undersøkelse som HKs nyhetsmagasin nylig har fått gjennomført.

Foreslår krisepakke

Ifølge HKs søsterorganisasjon i sør merker medlemmene i høy grad finanskrisa.

11 prosent av dansk HK sine medlemmer sier at det er bebudet nedbemanningsrunder på deres arbeidsplasser. Forbundet mener politikerne må reagere for å få økonomien på fote. HK har, sammen med Dansk Erhverv, nylig presentert en samfunnspakke der de foreslår investeringer på 10 milliarder kroner for å sette i gang den danske økonomien og snu utviklingen ved å skape nye arbeidsplasser, skriver HK på sin nettside.

Vil hjelpe

HK regner med at de varslede oppsigelsene vil ramme bredt innenfor det private næringslivet og de er beredt til å gjøre det den kan for å hjelpe medlemmene som rammes av nedbemanninger. Forbundet mener etter- og videreutdanning vil være en vei ut av arbeidsløshet.

– Vi kan dessverre ikke stoppe arbeidsløsheten, men vi skal effektivt utbetale dagpenger, hjelpe folk til å søke nye jobber og veilede dem når det gjelder etter- og videreutdanning, sier HKs forbundsleder Kim Simonsen til nyhetsmagasinet.

Annonse

Flere saker

Annonse