JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norli-klubben endelig med

Klubbleder John Thomas Suhr hilser den nye eieren av Norli velkommen. Selv om bokhandelkjeden nå går inn i en krevende omstillingsprosess, betyr det nye eierskapet også en hånd på rattet for de tillitsvalgte.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Tirsdag kveld ble det kjent at Aschehoug overtar samtlige aksjer i bokhandelkjeden Norli, og at selskapet blir tilført nødvendig kapital for å unngå skifteretten. Dette er resultatet av intenst arbeid fra eiernes side gjennom hele helgen. Familien Lauritzen trekker seg ut og Aschehoug blir eneeier. Også HK-klubben i bokhandelen har jobbet døgnet rundt de siste dagene, og har vært med på de sentrale forhandlingene. Resultatet er en samarbeidsavtale med ledelsen som gir klubben både innsyn og innflytelse i konsernet som helhet. Det har de ikke hatt tidligere.

Nye takter

HK-klubbleder John Thomas Suhr er glad for at de nå får en eier med respekt for de ansattes rettigheter.

I en pressemelding fra Aschehoug tirsdag kveld står det at det vil iverksettes ”kraftfulle tiltak” for å få selskapet på fote. Ledelsen understreker at dette skal skje i tett samarbeid med de ansattes representanter. – Jeg ser fram til et samarbeid bygd på respekt for lov og avtaleverk, sier John Thomas Suhr til HK-Nytt.

Tøffe forhandlinger

Nå starter tøffe runder med forhandlinger. Et eget lønnsomhetsprogram skal settes i verk. Omstruktureringer, nedbemanninger og avvikling av enkelte butikker er tiltak som nå vil bli vurdert.

– Når vi ser på de økonomiske realitetene, ser vi at kostnadene må ned. Det vil bli knallharde tider framover med forhandlinger for de ansatte. Men jeg er glad for at vi nå har med en eier å gjøre som sikrer oss fullt innsyn og påvirkningskraft i alle de prosessene som pågår rundt lønnsomhetsprogrammet, sier Suhr.

Annonse
Annonse