JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En av ti oppsagt i Ahlsell

Ahlsell sier opp 60-70 av sine ansatte i Norge. I tillegg forsvinner 30-40 ansatte ut i pensjonstilværelsen uten å bli erstattet.

lene.svenning@lo-media.no

I slutten av november sendte den svenske rør- og elgrossisten ut en pressemelding om at 500 ansatte i Norden skulle sies opp. 200 av oppsigelsene skulle fordeles mellom Norge og Finland. Årsaken til nedbemanningen er at salget har gått ned, og at bedriften forventet at etterspørselen skulle synke ytterligere.

Redusert salg

– Det var en overraskelse at beskjeden kom på den måten og i det omfanget. Men vi ser jo at salget har gått ned og at også andre bedrifter har blitt rammet av den økonomiske krisa, sier Ole By, tillitsvalgt for de HK-organiserte i bedriften.

Også Norsk Transportarbeiderforbund og YS-forbundet Negotia organiserer de ansatte i Ahlsell, som har avdelinger spredt utover hele landet.

Tøff tid

I løpet av januar har de tillitsvalgte sittet i mange møter med ledelsen. Nå er partene blitt enige, og oppsigelsene sendt ut, opplyser By. Til sammen ble et sekstitalls ansatte oppsagt i Norge. Flere enn 20 velger å gå av med avtalefestet pensjon, mens andre ender arbeidslivet i andre former for pensjon. Sju HK-medlemmer har mottatt oppsigelser, og noen få går av med pensjon.

– Det er ei tøff tid, og en skjebne for hver enkelt. Det er mange spørsmål og tanker som dukker opp, sier Ole By.

Annonse
Annonse