JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Likelønnssak til retten igjen

Likestillingsombudet slo fast at annonsekonsulent Berit Bjerg i Aftenposten fikk for lite betalt sammenlignet med en typograf i samme avis. Nå går hun rettens vei for å få erstatning.

lene.svenning@lo-media.no

Det er lenge siden Berit Bjerg klagde på lønna si første gang. Annonsekonsulenten mente at hun gjorde arbeid av lik verdi som typografene på annonseavdelingen, men fikk lavere lønn. I 2005 klagde Bjerg til Likestillingsombudet, og fikk medhold. Saken stoppet imidlertid ikke her. Aftenposten klaget til likestillingsnemnda, og fikk medhold her. Men Bjerg gav seg ikke med det.

Feil grunnlag

HK-medlemmet stevnet med støtte fra LO Likestillingsnemnda for retten, fordi hun mente nemnda hadde tatt avgjørelsen på feil grunnlag. Nemnda slo fast at Bjerg hadde fått jobb som seniorkonsulent i samme avis, og at hun i denne stillingen ikke hadde fått lavere lønn enn typografen Bjerg sammenlignet seg med. Det var for så vidt Bjerg enig i, men framholdt at det var lønna i jobben som konsulent, ikke seniorkonsulent hun hadde gått til Ombudet med.

Til tingretten

Både Oslo Tingrett og Borgarting lagmannsrett har gitt Berit Bjerg medhold i at nemnda har behandlet saken på feil grunnlag. Nå vil imidlertid Aftenposten at nemnda skal behandle saken på nytt. Det vil ikke Berit Bjerg og LO. Nå har hun stevnet Aftenposten for tingretten, og krever erstatning for brudd på likelønnsloven. Ifølge LO-advokat Christopher Hansteen stopper søksmålet en ny behandling i likestillingsnemnda.

Erstatning og oppreisning

Berit Bjerg krever 250.000 kroner av arbeidsgiveren sin. I løpet av årene 2002 til 2005, før hun gikk over i en bedre betalt stilling, mener Bjerg at hun fikk 125.000 kroner for lite betalt. I tillegg krever hun 125.00 kroner i oppreisning. Det er ikke fastsatt en dato for rettssaken ennå.

Annonse
Annonse