JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brustad-bua består

Odelstinget avviste i dag Fremskrittspartiets forslag om å oppheve forbudet mot søndagsåpne butikker.

lene.svenning@lo-media.no

Det kom ikke som en overraskelse på noen at Odelstinget i dag sa nei til Fremskrittspartiets forslag om å oppheve helligdagslovens bestemmelser om butikkenes åpningstider. Det var i tråd med familie- og kulturkomiteens anbefaling. Forslaget skal imidlertid gjennom Lagtinget før det er ferdigbehandlet.

Markedet er best

Det var Fremskrittspartirepresentantene Ulf Erik Knudsen, Øyvind Korsberg og Karin S. Woldseth som sto bak det private lovforslaget. De mener markedet er bedre egnet enn loven til å regulere butikkenes åpningstider. I dag er det helligdagsloven som setter en stopper for at butikkene kan holde åpent på søn- og helligdager. Unntatt loven er blant annet butikker på under hundre kvadratmeter, altså den såkalte Brustad-bua. Men den får bestå.

Annonse
Annonse