JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-arbeidsløse får lånehjelp

– LO-medlemmer skal ikke måtte gå på sosialen mens de venter på dagpenger, fastslår LOs hovedkasserer Bente N. Halvorsen.

sym@lomedia.no

Fra og med i dag får arbeidsløse LO-organiserte muligheten til å få ”kriselån” i Sparebank1. Det innebærer at du er sikret økonomisk fra den dagen lønna opphører og til du mottar dagpenger fra NAV.

– Du må dokumentere at du er organisert i et LO-forbund og at du er oppsagt eller permittert. Lånet vil ha en rente som tilsvarer laveste boliglånsrente, sier Bente N. Halvorsen.

Ikke noe gebyr

Hun legger til at Sparebank1 ikke vil kreve noe etableringsgebyr. Men er du ikke kunde i banken må du opprette en lønnskonto der. Og lånet vil enten være et kredittlån eller et gjeldsbrevlån. Det vil også bli foretatt en normal kredittvurdering.

LOs hovedkasserer er svært godt fornøyd med at medlemmer i LO-forbund som trenger en håndsrekning i perioden mellom lønnsstopp og dagpenger, nå kan få hjelp.

– Det er brutalt å bli arbeidsløs. Må man i tillegg kvitte seg med bilen og andre verdier for å få penger til livets opphold, oppleves det som ytterligere belastende, sier Halvorsen.

Ingen krtikk

– Men dette er ingen kritikk av dem som jobber ved NAV-kontorene. De gjør en kjempejobb i en vanskelig tid, understreker LOs hovedkasserer.

Mer detaljert informasjon om den nye låneordningen kan du laste ned her.

Annonse
Annonse