JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Priser til LO-bladene

LO-Aktuelt vant layoutprisen, Magasinet fotoprisen og HK-Nytt fikk hederlig omtale under LOFFs årlige prisutdeling torsdag kveld.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

To juryer, engasjert av LOs forening for fagblad og informasjon (LOFF), hadde i år vurdert innsendte bidrag til priskategoriene layout og foto. Vinnerne ble offentliggjort under årsmøtemiddagen torsdag kveld.

Til topps

I layoutklassen var det LO-Aktuelt som ble hedret med pris. Bladet fikk den for et oppslag i utgave 4/2008 om bemanningsselskaper og tariffavtale.

Juryen, som har bestått av to eksterne grafiske designere sammen med typograf Else Ruud i LO Media, begrunner seieren med at oppslaget er preget av en tydelig idé og god teknisk utførelse. De skriver at ”her er det samsvar mellom fotografisk stil og grafiske virkemidler, og oppslaget skaper et tydelig brudd i magasinet”.

Prisbilder

Vinneren av LOFFs fotopris for 2008 er journalist Håvard Sæbø i Magasinet for fagorganiserte. Han fikk prisen for bilde til en reportasje i Magasinets utgave 10/2008 om asylpolitikk. Sissel M. Rasmussen fikk hederlig omtale for sine bilder av julenissen til reportasjen "Det er hardt å være nissemann" i LO-Aktuelt 20/2008.

Til etterfølgelse

Layoutjuryen var også veldig begeistret for HK-Nytts innsende bidrag til layout-prisen, nemlig bladets forsider i 2008. Det førte til såkalt hederlig omtale av forsidedesignet under prisutdelingen. Juryen mener at HK-Nytt henvender seg til en tydelig definert målgruppe og at bladet innbyr til lesning gjennom bilder som fremstår som personlige og troverdige.

”Forsidene holder jevn fotografisk kvalitet. Det er en tydelig rød tråd gjennom alle forsidene, samtidig som de også evner å stå alene”, skriver juryen. Jurymedlemmene roser i tillegg bladet for å ha er gjennomtenkt forhold til forsidedesignet. ”Et eksepmel til etterfølgelse”, skriver de.

Annonse
Annonse