JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HK lokker med utdanningsstipend

Handel og Kontor lanserer nå en helt ny stipendordning for sine medlemmer. Du kan få opptil 50.000 kroner i støtte til høyere utdanning.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Økonomi kan ofte være bremseklossen når du tenker på å ta videre utdanning som voksen. HK vil gjøre terskelen lavere med den nyetablerte ordningen med stipend for høyere utdanning. Stipendene er først og fremst forbeholdt dem som tar utdanning som gir studiepoeng. Ordningen kommer spesielt de langtidsutdannede HK-medlemmene til gode, tror nestleder Peggy Hessen Følsvik.

Lære mer

Hun og organisasjonssekretær Jostein Antonsen er stolte over å kunne presentere det nye medlemstilbudet. HK er ett av få LO-forbund som har et slikt tilbud til medlemmer som ønsker å styrke kompetansen sin med høyskole- og universitetsfag. De håper mange HK-medlemmer vil benytte seg av muligheten til å gi seg i kast med studiene. – Vi krever at utdanningen skal være på høyere nivå for å få denne typen stipend. Støtte til fagbrevutdanning og andre kurs kan man få via det ordinære utdanningsfondet som også er en god ordning for alle HKs medlemmer, opplyser Antonsen.

– Støtte til kurs og fagbrev har vi hatt som et medlemstilbud i mange år. Dette er noe helt nytt – et tilbud til dem som vil ta videreutdanning eller å fullføre et tidligere påbegynt studium, legger Følsvik til.

Kun til HK-fag

Det er utarbeidet klare retningslinjer for stipendordningen. Det er et absolutt krav om at søkerne må ha vært ordinære medlemmer i minst ett år og at de fortsetter å betale sin kontingent under utdanningen. Følsvik og Antonsen forteller at det heller ikke er tanken at medlemmer skal kunne utdanne seg vekk fra HK. Det ytes bare støtte til kurs og fag som ligger innenfor HK-området. Det går altså ikke an å ta en sykepleierutdanning på HK-penger.

De to kommer med en rekke eksempler på relevante fag å ta – ikke minst innenfor ledelse, markedsføring og økonomi. – Men det er også mange andre kortere kurs som kan kvalifisere for støtte, minner de om.

Et bidrag på veien

Medlemmer kan få inntil 37.500 kroner i året i stipend for et deltidsstudium, og 50.000 kroner dersom de tar utdanningen på fulltid. Følsvik og Antonsen mener det er relativt raust og at HK-stipendet kan få folk til å sette i gang. – Økonomi er alltid et spørsmål når man vurderer å styrke kompetansen. At vi kan dekke noen av utgiftene til utdanningen er et godt bidrag til det som ellers ville gått av egen lomme, sier Peggy Hessen Følsvik.

Prøveordning

Den første søknadsfristen er 1. juni. Antonsen og Følsvik er begge spente på hvor mange som søker. De kan fortelle at det har vært en økning i antallet søkere til det ordinære utdanningsfondet. – Jeg håper at også dette kan friste våre medlemmer, kanskje særlig dem som har høy utdanning fra før og som trenger påfyll. For øvrig vil jeg understreke at jeg synes arbeidsgiverne skal sørge for nødvendig kompetansepåfyll for sine ansatte, sier Følsvik.

Stipendordningen for høyere utdanning er i første omgang en prøveordning på ett år. Så skal det evalueres. – Intensjonen er at det skal bli en varig ordning, understreker Jostein Antonsen.

For fullstendig oversikt over hva som dekkes, hvem som kan søke, frister og alle andre bestemmelser om stipendordningen, klikk deg inn på Handel og Kontor sine nettsider . Her finner du også søknadsskjema.

Annonse
Annonse