JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever medlemmer fra IE

Handel og Kontor og Forbundet for ledelse og teknikk aksepterer ikke at forbundet Industri Energi organiserer ansatte innenfor deres områder. Nå krever de at LO rydder opp.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

I et felles brev til LO krever de to forbundslederne Sture Arntzen i HK og Jarle Molde i FLT at LO nå bidrar til at organisasjonsgrensene respekteres.

Funksjonærstrid

Grunnen til henvendelsen er at Industri Energi har fusjonert med funksjonærforeningen ALT. ALT startet som en husforening i Hydro, men organiserer i dag ansatte i administrative ledende og tekniske stillinger over hele landet.

Handel og Kontor og FLT har i flere runder protestert på dette og mener ALT-medlemmene hører hjemme hos dem – i tråd med både vedtak, tradisjoner, skikk og bruk.

HK har tidligere uttrykt skuffelse over at IE ikke tok kontakt med de to forbundene i den perioden de forhandlet med ALT. Etter at fusjonen ble kjent har det vært flere møter om saken, uten at det har ført til avklaringer.

Ber Flåthen rydde opp

Nå er tålmodigheten slutt, og denne uka gikk det et brev fra de to forbundenes ledere til LO-leder Roar Flåthen. ”Vi krever nå at LO-ledelsen bidrar til å rydde opp i denne striden på en slik måte at avtale- og organisasjonsgrenser respekteres”, heter det i brevet signert Arntzen og Molde.

De viser blant annet til Flåthens orientering i FLTs forbundsstyremøte hvor han slo fast at LO ikke kan være part i konkurrerende overenskomster.

IE-leder Leif Sande har tidligere uttalt til HK-Nytt at ALT-medlemmene ikke ville inn i HK eller FLT. Valget sto mellom IE og YS-forbundet Negotia, hevder han.

Annonse

Flere saker

Annonse