JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever Plantasjen for 5,3 millioner

HK-medlemmene på Plantasjen krever arbeidsgiveren for 5,3 millioner kroner etter å ha fått for lite lønn.

lene.svenning@lo-media.no

Hele 107 HK-medlemmer mener de har fått utbetalt for lite lønn fra hagesenterkjeden Plantasjen fra oktober 2004 og fram til siste årsskifte. Bakgrunnen er at disse har jobbet 37,5 timer i uka, mens de mener de skulle ha jobbet 35,5 timer i uka og dermed hatt en tilsvarende høyere timelønnssats. Ifølge tariffavtalen som Plantasjen har med Handel og Kontor, skal de som jobber regelmessig på søndager jobbe 35,5 timer i uka.

Overtid, feriepenger og renter

Det har disse 107 medlemmene gjort, mener HK. Derfor krever de differansen til en høyere timelønn utbetalt, overtidstillegg for det de har jobbet for mye, og feriepenger av det. Erstatningskravene for den enkelte varierer fra to hundre tusen kroner til om lag femten hundre kroner. Til sammen dreier det seg om 5,3 millioner kroner, pluss renter.

Resultatløse forhandlinger

Lenge trodde HK, som har hatt bistand fra LOs juridiske avdeling, at partene ville bli enige rundt forhandlingsbordet. Det skjedde ikke. Nå har HK og LO stevnet Plantasjen inn for forliksrådene i Oslo og Kongsvinger.102 av de aktuelle medlemmene er ansatt i Plantasjen Norge AS som har adresse i Kongsvinger, mens fem av dem jobber for selskapet Plantasjen Koteng AS i Oslo.

– Jeg mener vi har et godt grunnlag for en sak. Vi så ingen annen utvei med den forhandlingsviljen vi møtte hos Plantasjen, sier LO-jurist Christopher Hansteen til HK-Nytt.

Uvisst tidspunkt

Hansteen presiserer i sine forliksklager at også ansatte som har vært ute i svangerskapspermisjon eller vært sykmeldte i deler av perioden det dreier seg om, også skal ha sin del av erstatningen.

Det er ikke klart når sakene kommer opp for forliksrådene.

Annonse

Flere saker

Annonse