JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rom for større tillegg

Finansnæringen bruker finanskrisa som påskudd for å holde lønnstilleggene nede, hevder Finansforbundets leder, Jorunn Berland.

einar.fjellvik@lomedia.no

– Vi mener at det var rom for et større generelt tillegg, men det var dette som var mulig å få ut i år, sier finansforbundets leder, Jorunn Berland etter at lønnsforhandlingene for de vel 23 000 ansatte i finansnæringen ble sluttført i går.

Nesten blåkopi

Resultatet ble et lønnstillegg på 1 950 kroner i året til alle, og det dobbelte til de som lønnes fra lønnstrinn 37 (373 567 kroner)og nedover. Dette er nesten en ren blåkopi av lønnsoppgjøret mellom LO og NHO. Forskjellen er at grensa for å få lavlønnstillegg ligger vel 54 000 kroner høyere i finansoppgjøret.

Gårsdagens forhandlingsresultat har også en klausul om at man lokalt kan bli enige om at det generelle tillegget helt eller delvis kan bortfalle eller utsette - hvis bedriftenes økonomiske situasjon tilsier noe slikt.

Rom for mer

Jorunn Berland skriver i en pressemelding at hun mener arbeidsgiverne brukte finanskrisa som unnskyldning for ikke å diskutere det handlingsrommet som Finansforbundet mener finnes i næringen.

– Til tross for usikre tider i Norge ser vi at store deler av finansnæringen har gode driftsresultater å vise til, sier Berland.

Hun varsler at Finansforbundet nå vil støtte de tillitsvalgte i å legge press på den enkelte bedrift i de lokale lønnsforhandlingene.

Sterke reaksjoner

Også blant medlemmene i Finansforbundet er de spontane reaksjonene på forhandlingsresultatet sterke. «Helt elendig! «det er ikke til å tro! Dette er latterlig dårlig» og «dette gir rom for ytterligere bonuser til ledelsen mens de som gjør jobben avspises med småsmuler» lyder noen av kommentarene på forbundets eget nettsted. Flere truer også med å melde seg ut av forbundet eller krever at ledelsen må gå av.

Forbundsstyret skal ta endelig stilling til forhandlingsresultatet torsdag 14. mai.

Annonse
Annonse