JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nei til kredittkort

At LO skal pushe kredittkort på medlemmene er uhørt, mener mange av delegatene på LO-kongressen. De vil ha mastercard ut av LOfavør.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Fylkeskonferansen i Rogaland hadde sendt inn forslag om å avvikle LOfavør mastercard. Det vil ikke sekretariatet. Under debatten på kongressen i dag fremmet Rolf Bersås forslaget på nytt.

- Vi må fjerne mastercardet, LO kan ikke være med på å pushe kreditt på folk. Vi kan ikke gjøre medlemmene til gjeldsslaver med våre produkter, sa han og høstet mye støtte.

Nei takk!

Flere av delegatene har fått reaksjoner fra medlemmer som synes det er utidig at LOfavør sender brev med tilbud om kredittkort hjem i postkassene deres.

- Kapitalismen skal ikke oppsøke våre medlemmer uten forvarsel, sa Arild Grande fra Fellesforbundet. Han tok til orde for en moderert versjon; at kredittkortet kan ligge der som et tilbud, men at den offensive markedsføringen må stoppe.

Spinnvilt

Også Therese Anita Holmen fra Rogaland og nestleder Lars Johnsen i Transport støtter forslaget. Det samme gjør Kim Eide fra Fagforbundet. Han karakteriserte ordningen som galskap.

- At LO reklamerer for et kredittkort er spinnvilt. Den dagen regninga kommer, er det best at pengene finnes. Nei, vi skal ikke lede medlemmene inn i kapitalismens grep. Klipp mastercardet i to og fjern tilbudet fra katalogen til LOfavør, var hans appell.

Delegatene på kongressen skal stemme over dette på fredag.

Annonse
Annonse